Kartal Escort

sv

1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Sosyal yardım başvuru şartları neler?

avatar

Efsane YT

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sosyal yardım müracaat koşulları yurttaşlar tarafından merak ediliyor. 1000 TL sosyal yardım müracaat 3. Fazı ile alakalı açıklamayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yapılan sosyal yardım müracaatları e-Devlet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Peki, 1000 TL yardım kimlere verilmekte?

E-DEVLET SOSYAL DESTEK ÖN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” olanların pazartesi, “2” olanların salı, “4” olanların çarşamba, “6” olanların perşembe ve “8” olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti.

Cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini kaydeden Selçuk, paylaşımında “#BirlikteBaşaracağız” etiketini kullandı.

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU SORGULAMA EKRANI

1000 TL YARDIM KİMLERE VERİLİYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemelere ilişkin şu bilgiyi verdi:

– 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya

– 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun

Bu Kanunlar kapsamında halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.